Reittimestarit mukana Lahden Terveysmetsän toteutuksessa

Lahden Salpausselän Terveysmetsään on syyskuun alussa avattu kaksi uutta merkittyä luontoreittiä, joiden maasto-opasteiden suunnittelun on tehnyt Reittimestarit. Reittimerkintöjen lisäksi Reittimestarit oli mukana infotaulujen ja muiden maasto-opasteiden toteutuksessa.

Terveysmetsän opastus alkaa heti Päijät-Hämeen keskussairaalan ulko-ovelta sekä läheisiltä bussipysäkeiltä. Selkeät opasteet ohjaavat näyttävälle, puiselle lähtöportille. Reittien pääopastetaulut on sijoitettu Likolammen rantaan ja Metsälenkin varrelle.

Portti johtaa Terveysmetsän kahdelle eri tasoiselle reitille. Kintterön alueen Metsälenkki on 3,4 kilometrin pituinen. Toinen on noin kilometrin pituinen esteetön Likolammen lenkki.

Likolammen luontoreitti on merkitty maastoon vihreävalkoisin reittimerkein. Maastoltaan vaihtelevan Kintterön reitin tunnistaa oranssivalkoisista merkinnöistä.

Maastossa varsinaisten reittiopasteiden lisäksi liikkujan apuna on infotauluja ja aistiharjoitetauluja. Esteettömän reitin luontotaidekohteisiin opastus on ruskeilla terveysmetsäsymboleilla. Taukopaikoille opasteissa on etäisyysmerkinnät.

Reittien erityinen kohderyhmä on Päijät-Hämeen keskussairaalan henkilökunta ja asiakkaat. Metsä on näin hyödynnettävissä työhyvinvoinnin ja hoidon tukena ja apuna terveyden ja hyvinvoinnin vahvistamiseksi. Kaupunki on rakennuttanut reiteille joogatasanteen, oleskelukatoksen, pitkospuut ja penkkejä.


Aiheeseen liittyvää

Katso Terveysmetsistä Ylen pääuutislähetyksessä 3.12.2023.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *