Kunnille valtiolta 10 Meur tukirahaa reitistöjen rakentamiseen ja kunnostamiseen

Kunnille valtiolta 10 Meur tukirahaa reitistöjen rakentamiseen ja kunnostamiseen


Valtio on lisäbudjetissaan 4/2020 osoittanut mittavan tukipaketin koronavaikutusten lieventämiseen ja talouskasvun tukemiseen kunnissa. Sen osana on varattu noin 10 miljoonaa euroa lähivirkistysalueiden ja viheralueiden kunnostamiseen, kehittämiseen sekä palvelujen parantamiseen.

Mihin toimenpiteisiin voi saada tukea?

Ensisijaisena tavoitteena on luoda laadukkaita sekä helposti saavutettavia lähivirkistysalueita ja sitä kautta edistää kansalaisten ulkoilumahdollisuuksia lähiluonnossa. Edellytykset tälle luodaan kunnostamalla ja kehittämällä kuntien nykyisten lähivirkistysalueiden reittejä, rakenteita ja palveluita tai luomalla palvelurakenteita uusille alueille.

Hankkeisiin voi sisältyä esimerkiksi olemassa olevien reittien ja rakenteiden kunnostamista, uusien lähireittien ja niiden palvelurakenteiden, kuten taukopaikkojen, lintutornien, huussien yms. rakentamista, reittien maastoon merkitsemistä ja opasteiden laatimista.

Miksi tämä on tärkeää juuri nyt?

Haku on nyt vastikään auennut, ja hakuaikaa on vain 30.11.2020 saakka! Kaikki hankkeen toimet on toteutettava vuoden 2021 aikana. Koronan johdosta ulkoilu lähialueilla on lisääntynyt merkittävästi, ja erityisesti maastopyöräilyn suosio on kasvanut huimasti. Maastopyöräily on myös lisääntynyt matkailukohteissa, ja matkailuelinkeinon kannalta on erityisen tärkeää, että reittejä on tarjolla hyvin merkittyinä ja rakennettuina.

Miten haetaan?

Kunnat hakevat ELY-keskusten kautta. Hakuohjeet löytyvät ELY-keskuksen sivulta https://www.ely-keskus.fi/web/ely/virkistysalueavustus-kunnille

Missä Reittimestarit auttavat?

Reittimestarit voivat olla mukana jo hankkeen valmisteluvaiheessa: voimme tehdä alkukartoituksen ja avustaa reittisuunnitelmassa sekä reitin toteutuksen kustannusarvion tekemisessä. Jotta kustannusarviota voi ylipäätään laatia, on ensin tutustuttava kohteeseen ja laadittava hankkeelle tavoite. Lisäksi voimme avustaa luvituksessa, esimerkiksi reitin sekä reittisuunnitelmien esittelyssä maanomistajille. Myöhemmin itse hankkeessa Reittimestarit voi toimia maastopyöräilyreitin suunnittelijana ja toteuttajana yksin tai yhdessä kunnan toimijoiden kanssa. Osaamme suunnitella yhteiskäyttöisiä reittejä ja ottaa reittien erilaiset käyttäjät huomioon niin kesä- kuin talvikaudellakin! 

OTA YHTEYTTÄ

Petteri Pyrrö Reittimestarit

Petteri Pyrrö
REITTIMESTARI

MYYNTI & PROJEKTIT

Tel. 050 0687 891

email petteri.pyrro@reittimestarit.fi

2 thoughts on “Kunnille valtiolta 10 Meur tukirahaa reitistöjen rakentamiseen ja kunnostamiseen

  1. Jussi Tiitinen says:

    Hei. Hartolassa on vireillä retkipyöräreitti Kalhon, Sahtikrouvin-Hartola kk.-Haran lintutorni-Vuorenkylä. Hiekka- ja osin öljysorateitä. Mukana on Hartolan kunta ja Hartolan latu. Tarkoitus olisi tehdä Saimaan saaristoreitin tapainen merkintä. Myös Sysmä on ollut mukana Ellaren suunnittelemissa reittivaihtoehdoissa, mutta Sysmä keskittymää enemmän Päijätsalon e-bike radan rakentamiseen. Merkkien asettaminen paikoilleen saattaisi olla urakkana ajateltavissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *