Reittitöitä Sotkamossa!

Reittimestarit kartoittaa tänä kesänä reittejä Kainuun vaaramaisemissa Sotkamossa sekä sen ehkä paremmin tunnetussa osassa, Vuokatissa! Kartoitustyö on esiselvitysvaihe Pysy Reitillä 2 -hankkeelle, jossa tulevina vuosina tehdään reittien konkreettisia parannustöitä. Tavoitteena on muodostaa reittejä siten, että ajettavaa löytyy useammaksi päiväksi. Jo nyt olosuhteet mahdollistavat monipuoliset reitit, jotka ovat soveltuvia jalan liikkuville ulkoilijoille, polkujuoksijoille kuin maastopyöräilijöillekin.

Sotkamon puolella järvien välissä kaakkoon suuntautuvalla hiekkaharjualueella on paljon kumpuilevaa hiekkapolkua. Vuokatin vaara-alueella on jylhempää, kivisempää ja metsäisempää. Latupohjat tarjoavat paljon mahdollisuuksia kesäkäyttöön, mutta myös polkua löytyy hyvin.

Vuokatin ympäristö tarjoaa paljon palveluita matkailijoille. Kohde soveltuu loistavasti harrastajalle viiden päivän taikka viikon matkakohteeksi.

Lue tarkemmin Sotkamon kunnan tiedotteesta: https://www.sotkamo.fi/uutiset/sotkamon-kunta-kaynnistaa-pysy-reitilla-2-hankkeen-esiselvitysvaiheen-ulkoilureittien-kehittamiseksi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *