Kintterön Kymppi sai pitkokset

Lahden maastoliikuntapolkureitistöön kuuluva Kintterön Kymppi on saanut pitkokset helpottamaan ulkoilureitin vetisimpien paikkojen ylitystä. Reittimestarit on rakentanut suo-osuudelle pitkoksia Lahden kaupungin liikuntatoimen toimeksiannosta loka-marraskuussa 2022.

Pitkokset paitsi keventävät luonnon kuormitusta myös parantavat ulkoilureitin käytettävyyttä. 75 senttiä leveiden pitkosten luiskat on rakennettu molemmista päistään loiviksi, mikä helpottaa niille nousemista niin maastopyörillä kuin jalkaisin.

Laudoitus on poikittainen, jolloin vältetään pitkoksien keskiura, johon pyöränrengas voisi luiskahtaa. Tätä pitkosmallia kutsutaan laituripitkokseksi. Perinteisissä pitkoksissa lankut ovat pitkittäiset.

– Ulkoilureitin ympärivuotinen käytettävyys parani kokonaisuudessaan tarpeeksi leveillä pitkoksilla. Uralla on helppo pysyä talvellakin, reittimestari Sami Pärssinen iloitsee. Pitkoksia hänen kanssaan oli rakentamassa reittimestari Jani Jormalainen.

Aktiivipyöräilijöinä molemmat ovat huomanneet, miten ihmiset ovat löytäneet jälleen luontoon ja reitistöjen käyttäjäkunta on kasvanut.

– Sehän on vain hienoa, sillä samalla paranee kansanterveys, Pärssinen sanoo.
Salpausselän reunamuodostumalla sijaitseva Kintterönsuo on tiheään ojitettu räme kahden rinteen välisessä solassa. Suolla on menossa ennallistamistoimia luonnon monimuotoisuuden ja käytön turvaamiseksi, minkä vuoksi sen vedenpinta on nousussa. Ilman pitkoksia polku mutaantuisi runsaasta ulkoilukäytöstä.

Linkkejä:

https://www.lahti.fi/vapaa-aika/luonto-ja-aktiviteetit/maastoliikuntapolut/kintteron-kymppi/

Petteri Pyrrö Reittimestarit

petteri pyrrö
myynti & projektit

petteri.pyrro@reittimestarit.fi

0500 687 891

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *